2013. május 23., csütörtök

Szolnok - Sándor István városát is meglátogatta Bosco atyánk.

Szolnokról délután 2 órakor indultunk el. Meghatódottan, fájó szívvel indulunk tovább. 
Sándor István szülővárosában, pontosan abban a templomban voltunk, ahol megkeresztelték az 1953-ban elhunyt szalézi testvért..
Máthé György atya nagy örömmel fogadta Don Boscót és kísérőit. Délben szentmisét celebrált dr. Beer Miklós püspök atya. Megható prédikációt mondott, melyben kiemelte Bosco atyánk pedagógiáját. 
Azt is mondta, hogy milyen szerencséje van azoknak, akiknek jó tanítójuk van, vagy akik találkoznak egy jó pappal és szeretetre, megértésre lelnek bennük.
Fontos, hogy megértsük a pedagógusok hivatásának lényegét. Jó tanítókra van szükségük a fiataloknak, akiknek Bosco atyánk áldó kezéhez hasonlóan, megsimogatják majd az aprók buksiját.
Hit, remény és szeretet. Ez az a három dolog, melyet Bosco Szent Jánostól kaptak a fiatalok, és követői, a szalézi szerzetesek most is az ő jó példájára cselekednek.
Leljük meg mi is az értéket a fiatalokban, segítsünk nekik, hogy felfedezzék tehetségüket, hogy kifejezhessék magukat a világ felé. Hiszen van egy rend, mely azt mondja: "Van akit érdekel, ami benned rejlik!"
A világon a második legnagyobb rend. Mi most velük tartunk, és missziós feladatot töltünk be. Hirdetjük a centenáriumi évünk mottóját, hogy az elveszetteknek és a szegényeknek segítő kezet nyújtsunk. Mi együtt imádkozunk Bosco atya ereklyéjénél. S hívunk téged is, hogy csatlakozz hozzánk, az utolsó helyszínek egyikén.
Ma délután Egerben leszünk, Késő este Kazincbarcikára érünk, ahol a pénteki napot, és a vasárnap délelőttöt töltjük el. Ezen kívül még Nagymaroson találkozhatunk, az Ifjúsági találkozón, szombaton.
Tartsatok velünk egy imára!

A vendégkönyvünk is szépen telik, megható gondolatokkal, saját imákkal, kérésekkel és könyörgésekkel.
Gyönyörű mondatokat őriz ez a könyv, mely lassan történelemmé válik. Légy a részese te is, hiszen Don Bosco köztünk van! Csodálatos élmény ezt a csupán néhány napnak tűnő másfél hetet együtt tölteni szaléziakkal, fiatalokkal és munkatársakkal. 

Nincsenek megjegyzések: