2013. május 20., hétfő

Telik a vendégkönyv


Telik a vendégkönyv, Don Boscót egyre többen és egyre hosszabban szólítják meg.  Gyűlnek a kérések, fohászok, őszinte érzelmek, mély hit, bensőséges találkozások. Van, aki „csak” jobb szülő szeretne lenni, van, aki Don Bosco közbenjárását kéri, hogy fiát elvezesse Istenhez. A negyedik napon vagyunk, és már két toll elkopott. Mi, kísérők is egyre közelebb vagyunk Atyánkhoz. Most már egyre többször énekelgetünk csak úgy spontán, egyik állomástól a másikig, vagy a roll upok cipelése közben…”az élet Veled ének és végtelen öröm…”
A legjobb az, amikor az embereket megszólítjuk: menjenek bátran közelebb az üvegkoporsóhoz, érintsék meg, lehet…, érdemes.
A pécsi hívek nagyon őszinték, természetesek voltak; Udvardy püspök atya közvetlensége Don Bosco lelkiségét még közelebb hozta. Egyszerre volt felemelő és a legemberibb, amikor délben a székesegyház előtt Püspök atyával közösen imádkoztuk az Úr Angyalát. Az ereklye búcsúzásakor a hívek tapsoltak. Most már száguldunk a szalézi bölcső, Péliföldszentkereszt felé, ahova száz évvel ezelőtt az első magyar szaléziak letelepedtek. Géza testvér jól vezet, közben a Kyrie eleison-t hallgatjuk, Mária Magdolna temetését a Da Vinci-kódból.
Kis csapatunk ma rövid időre kettéválik;  a gyengébb nem megy Pélire az ereklyével, az erősebbekre Óbudán van szükség. Izgatottan várom, hogyan fogadják  Pélin az ereklyét, hogyan jut fel a Lourdes-i barlanghoz, milyen lesz az ősi magyar szalézi helyen Don Boscóval. Egy biztos: a cápauszonyos zászlókat kirakjuk.

Nincsenek megjegyzések: